martes, 28 de mayo de 2013

Adéu al Cinema Urgel

Amigues i amics del Barri de Sant Antoni,


Avui s’ha confirmat la notícia: l’històric i emblemàtic Cinema Urgel tancarà les seves portes el proper dijous 30 de maig de 2013. El Barri de Sant Antoni es queda sense el seu cinema de rècord, amb la sala amb més capacitat de Catalunya (1.832 butaques).

Al setembre hagués complert 50 anys i, des de la primera pel·lícula, Carmen Jones, s’hi han estrenat grans títols per a tots els públics i per a tota la família com La muerte tenía un precio, E.T., Lawrence de Arabia, En busca del arca perdida, Superman, i Lo imposible. Ara, però, sempre ens quedarà el record que la última pel·lícula que s’hi va projectar va ser Fast and Furious 6.


Les causes són molt variades. Des de no poder competir amb les multisales (al tenir-ne només una), la falta d’adequació tecnològica, la pujada de l’IVA, la baixada d’assistència..., però crec que la estocada final ha estat la decisió de canviar la ubicació de Phenomena que feia omplir la sala molts divendres (25.000 persones en 2 anys) amb pel·lícules d’acció i de ciència ficció dels anys ‘70, ‘80 i ‘90, on es creava una atmosfera molt especial.

Et trobarem molt a faltar.
Por : Moises Castillo  

No hay comentarios:

Publicar un comentario